Wat is infrarood?

Wat is infrarood?

Infrarood is stralingswarmte, zoals we deze kennen van de zon.

Voorbeeld: Het is een mooie winterdag met + 5° C en ideaal weer om buiten op het terras te zitten. Al snel wordt het ons te warm in de zon, de winterjassluiting gaat open en heerlijk genieten in de zon. Nu komt er iemand… tussen jouw “genietplaats” en de zon staan, onmiddellijk krijg je het koud en gaat de jas terug dicht. Toch is de omgevingstemperatuur niet veranderd. De oorzaak is de infrarood- of stralingswarmte. Hetgene of diegene die tussen de warmtebron en ons lichaam is komen staan blokkeert de infraroodstraling ( stralingswarmte) en neemt deze over.

 

Verschillende Golflengtes:

De golflengte wordt bepaald door de temperatuur van het stralingsoppervlak en is dus afhankelijk van de oppervlaktetemperatuur van de straler. Hoe hoger deze temperatuur, hoe hoger de frequentie; hoe korter de golflengtes.

(A= korte golf, B= middengolf, C=lange golf):

 • de quarts straler tot 700°C oppervlaktetemperatuur = golflengte A,B en C
 • de magnesium/incoloy/keramische stralers tot 400°C oppervlakte temperatuur = golflengte B en C
 • de paneel/vlakstraler tot 70°C oppervlakte temperatuur = golflengte C

 

Voordelen per golflengte: 

 • Paneel straler geeft enkel golflengte C, is een zeer aangename warmtestraling, dringt niet diep in de huid/het lichaam, verwarmt enkel de buitenkant van het lichaam maar heeft een zeer groot stralingsoppervlak.
 • Magnesium straler geeft golflengte B en C, dringt tot 5 x dieper in de huid en het lichaam dan de paneelstraler.
 • Quarts straler geeft golflengte A, B en C, het volledige spectrum van infraroodstraling, dringt tot 10 x dieper in de huid en het lichaam als de paneelstralen en bovendien tot in het spierweefsel.

 

Aanpassen van golflengte:

Gaat men de straler dimmen (wattage verminderen), de afstand tot het lichaam vergroten of glas/hout tussen straler en lichaam plaatsen dan verandert men de golflengtes drastisch. Daarom zijn onze infraroodstralers voorzien van een open rooster zodat de warmtestraling van de straler zo weinig mogelijk gehinderd wordt. Houten roosters voor de stralers houden dus ook stralingswarmte tegen maar indien men  een glazen plaat voor de straler zou zetten blokkeert men  de stralen nog meer. Het glas neemt de warmte over en de glasplaat wordt de nieuwe straler. Er bestaan ook speciale glasfilter die wel tot 90% van de infraroodstraling door laten maar zeker is dat deze niet in een goedkope Chinese zitten  en eigenlijk ook niet nodig zijn daar onze stralers perfect veilig zijn.

 

Full Spectrum Quarts stralers:

De nieuwste sturingstechnologie in combinatie met de quarts straler is gewoon het beste op de markt. Men kan dus eigenlijk zeggen, dat men met een quarts straler alle richtingen uit kan en alleen maar voordelen heeft:

 • Voor echte dieptewerking tot in de spiermassa zet je de stralers op 100 % , voor een relaxatie- sessie zet je de stralers op 25 %.
 • De opwarmtijd van de straler is slechts  enkele seconden, (bij magnesium- en paneelstralers 10-30 minuten)
 • Je ziet en voelt wat je doet: als je het  vermogen aan de straler aanpast zie je onmiddellijk meer/minder licht en voel je onmiddellijk meer/minder warmte.

 

Ergonomische Full-Spectrum Quarts straler : S-curve

Infrarood heeft zeer vele voordelen t.o.v. de traditionele sauna, maar tot voorheen was de infraroodcabine geen aangename plaats om te genieten : een half uur rechtop zitten op een harde/rechte houten bank. De gepatenteerde ergonomische S-curve straler geeft hier de oplossing:

 • Verdeling van lichaamsgewicht over het bovenlichaam
 • Extra lange straler (103 cm) voor behandeling van de volledige wervelkolom
 • Aangename/relaxerende houding
 • Full-Spectrum technologie

 

Top 10 voordelen infrarood volgens wetenschappelijke studies:

 1. Versterken van het immuunsysteem
 2. Algemeen gevoel van welbehagen
 3. Cardiovasculaire training
 4. Verlichten van reumatische pijnen
 5. Verbeteren van de bloedsomloop
 6. Ontgiften
 7. Zuiveren van de huid
 8. Verminderen van slapeloosheid
 9. Verminderen van spierproblemen en opwarming bij sport
 10. Positieve invloed op hart- en vaatziekten

 

Ingeval van medische aandoeningen, consulteer steeds Uw arts.


Wellness tips & inspiratie

Mis niet langer onze wellness tips en ontdek hoe je zelf je eigen wellness oase maakt bij je thuis.

Vanaf nu ontvang je onze tips en wellness inspiratie foto's.